Alıntı: ranforcu
webastoyu sanırım yanlış tanıtmışsınız webastonun içinde diesel motor yoktur küçük bir yanma odası vardır burada mazot yakılır su ısıtılır aracın aküsünden alınan cereyan ile ısıtılan su kalorifer radyatörü yada daha değişik ısıtma sistemleri içinden geçip devirdaim yaptırılır.
askerliğinde özellikle piyadeler eski kapalı kasa manlardan bilir yada hepimizin bildiği magirus minubüslerde sulu sogutma olmadığından, kalorifer için sıcak su webasto sisteminden sağlanır
Aslında Webasto'nun bir çok çeşidi var. Direk ısıtma için yanma yapanı ve kendinden motorlu olan içinde küçük Diesel motorluları var. Ama bu Diesel'liler daha yeni. Bunlar elektrik de sağlıyor. Hem normal hem de soğutmalı dorse çeken kamyonlar için. Bunu da babası kamyonculuk yapan arkadaşım anlatmıştı. Bilgim oradan geliyor sadece.
Webasto da aslında sistemin markasıymış. Sunroof, klima, kalorifer gibi ürünleri üreten bir şirketmiş. Sistemin tam ismi Webasto olmayabilir

Askeriyedeki kamyonların eski olmasından dolayı onlardaki sistem eski olabilir. Sonuçta askeriyede "benzinli" kamyonlar bile vardı.

( Hala var mı bilmiyorum.)
tabiki dostum aslında genel açılımı alman firmasının ismi hatta bizim burda hadımköy/hoşdere otomarsan otobüs fabrikasına yakın olan esenyurt örnek mahallesindeki evren sanayi sitesinin üst adasında fabrikası var. özellikle mercedes otobüs için klima ve dediğin gibi krone,tırsan,scharzmüller vb. treylerler için sogutucu sistemleri üretiyorlar.sogutucuların genellikle dizel motorlarıda mercedes oluyor
ben genelde halk tabiri ile söyledim gecen arkadaşımın magirusun kaloriferi bozuldu o dediğin eski sisteme bile 900 tl fiyat cıkardılar
halbuki arkadaşım 1997 model komple yeni toplanmış magirusun tamamını 3750 tlye satın almıştı