| Gönderi: 30.May.2008 03:00 | Kayıtlı IP
|
|
|
Alıntı: uguressen Eline sağlık abi süper olmuş fotografları görünce bende yapmaya karar verdim  Ama nasıl bi yol izlemeliyim.Maket yapma işene yeni giren arkadaşlara ve bana birazda olsa bilgi verebilirmisin.Veya şu anda yapmakta olduğun maketin aşama aşama fotolarını çekipte bizimle paylaşırmısın...
Şuanda 21500 maketi yapıyorum aşamaları resimlense iyi olurdu ama maket yarıya ulaştı artık geç, Fotoğraf makinesi arkadaşımın var resimlemek için devamlım bende kalması gerekiyor maket yapımının uzun olmasından dolayı buda imkansız çünkü aylar sürüyor, Maket yaparken işe ilk önce yapacağınız maketin büyük bir kağıt üzerinde ölçülü resimli projesini çizeceksiniz ve maketi hangi malzemelerden yapacağınıza karar vereceksiniz. Ben genelde ahşap kullanıyorum, Maketin yapımına şaseyle başlıyorum iki aşama belirliyorum Birici aşamada şase üstü(ana gövde,makinist kabini,burun,üstün kapatılması.) İkinci aşama şase altı (yakıt tankı,dingiller,bujiler,tompon takımı,tekerlekler.) Geriye maketin küçük ayrıntıları en sona boyanması kalıyor, Maket yapmak isteyenlere başarılar dilerim.
|