Ankara da bulunan 4 adet Mt5700 lük raybüslerin 5729 Fren silindiri diyafram patlak 5728 Şanzif kırık 5721 PB.Komprosör şaft kırık 5707 Eşanjör Bekler
09.05.2008 tarihli son durumları böyle. Ankara Raybüsleri sorunlu sanırım. Valla bir kaçının anlamlarını bende bilmiyorum .Bilgisi olan varsa sevinirim.
5729 un arızası fren silindiri içerisinde bulunan hava sızdımazlık contasının patlak olduğunu ve frenlerin çalışmadığı anlamına geliyor.5728 şanzif arızası ön tarafta bulunan domuz burnuda denilen sivri demir parçasının kırık olduğunu.5721 PB periyodik bakımda komprosöründe motorla bağlantısını sağlayan oynak parçanın kırık olduğunu.5707 eşanjör (yağ soğutucusunun) arızalı olduğunu.Bildiklerim bunlar dahada istersen takıldığın yerde elimden geldiğince yardımcı olurum.
Bilgilerinz için çok teşekkürler. Ankara'da ki bu raybüslerin 4 ünün tamı tamına tam olarak çalışır vaziyette olacak şekilde olduğunu görmedim. Mutlaka biri patlak veriyor. Geçenlerde 5721 revizyona girdi. Haluki geçen sene Temmuzda girmişti revizyona
onur bizden ala alal burda raybus bırakmadınız vallaha elımızde kala kala 3 tane 5600 ıle 6 tane mt5700 kaldı 6.bolge masallah kendısınde cok varmıs gıbı bıde ızmıre dagıtıyor halbukı burda yaz aylarında raybus cok ıyı bır konfor saglıyor adana mersin arasında
Bırak Egemen kalsın bizde Türkiyeye dönünce birer birer modellicem ne kadar çok o kadar çok kaplama demek. 55000 lerin kabinler birbirinden farklı ben hepsini farklı modellemek istiyorum. Kaza geçiren makinelerin ön yüzleri düz yapılıyor. Artık yapmazlar sanırım yeni dizel setler alınacak. Umarım güzel bi set seçerler. Aydın-İzmir hattında bu DMU lar aynı minübüs gibi bi kere seyahat ettim gözlerime inanamadım. Çoğu halk Treni tercih ediyor. Öğrenciler bile okula trenle gidiyor. Fiyatları da çok uygun. Hattın yenilenmesi gerekiyo, Sanırım Denizli-Goncalı Goncalıdan Buharkent e kadar yol yenileme çalışmları bitti. Dahası Türk rayları kullanıldı, gerekli olan çift hat işletmeciliğine geçilmesi benim seyahatimde Çok karşılaşma yaptık. Sanki kara yolunda kavşakta bekliyoz. Çok güzel bi anı idi. Bu yaz yine beni bekliyo olacaklar.
Kırıkkale-Ankara arasında çalışan raybüslerin bakıma alındığından 5 Mayıs pazartesi gününden beri 68'er kişilik 3 vagonla 22000'lik makinalar sefer yapıyor.
Yahu Egemen Sizin bu raybüsler çalışmıyor sanırım . mazot almıyorlar galiba.Başlarına veriyorlar 24 lüğü onlar çekiyor galiba. MAyıs ayında Mersin Depodan bir kere olsun mazot almamışlar. Hadi 5700 leri geçtim ya 5600 ?? Sizde demekki bunlar fazla. Bak bize dayanmıyor. Nisan sonunda 3 raybüsümüz Tülomsaş Tesislerinde idi. Şimdi 1 tanesi tülomsaş ta. Anlıyacağın bize bunlar yetmiyor.
Yapamazsınız Bu forumda yeni konu yollama Yapamazsınız Bu forumda konulara posta atma Yapamazsınız Bu forumda postalarınızı silme Yapamazsınız Bu forumda postalarınızı düzenleme Yapamazsınız Bu forumda anket Yapamazsınız Bu forumda anket oylama